X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
USD 0

Hoşgeldiniz

Lütfen Giriş Yapın

Trendyol Mağaza Nedir?

AnasayfaYazılarPazaryeriTrendyol Mağaza Nedir?

Trendyol Pazaryeri Nedir?

Trendyol, 2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan, merkezi İstanbul’da bulunan ve 35 milyondan fazla müşterisi olan bir pazaryeridir. 2010 ve 2011 yıllarında Kleiner Perkins ve Tiger Global’den yatırım alan Trendyol pazaryeri, 2014 yılında EBRD’den yatırım almıştır. 2018 yılında ise Alibaba Group Trendyol’a hissedar olmuştur. Ağustos 2021 tarihinde 16,5 milyar dolarlık yatırım alan Trendyol, değeri 10 milyar doları aşan şirketler arasında yer almayı başarmış ve decacorn kategorisinde yer almaya başlamıştır.

 

Trendyol Mağazası Nedir?

Bireysel ve kurumsal e-ticaret girişimcileri ile fiziksel mağaza sahiplerinin ürünlerini internet üzerinden satmalarını sağlayan bir sistemdir. İnternetten ürün satmak istiyorsanız, pazaryeri statüsündeki Trendyol mağaza açmak yeterlidir. Kendine ait geniş bir ekosistemi bulunan Trendyol, 35 milyondan fazla müşterinin uğrak noktasıdır. Dolayısıyla Trendyol mağaza, ürünlerinizi, geniş bir müşteri kitlesine ulaştırmanızı sağlayan dijital bir servis olarak da kabul edilebilir.

Trendyol’da satış yapmak son dönemlerde e-ticaret sektörüne adım atmak ve internetten satış yapmak ve para kazanmak isteyen girişimcilerin en çok ilgilendiği konular arasında yer alır. Şirket kurulum süreci, mağaza açma başvurusu, sözleşmeleri onayı ve ürün yükleme işlemlerin sonrasında Trendyol’da mağaza açma süreci tamamlanır ve e-ticaret yapmak isteyenler Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden birisi olan Trendyoldan satış yapmaya başlayabilmektedir.

 

 Kimler Trendyol’da Mağaza Açabilir?

E-ticaret girişimcilerinin tümüne açık olan Trendyol mağaza açmak için yasal şartları taşıyor olmanız gerekir. İnternet üzerinden satış yapmak ticari bir faaliyet olduğu için sürecin resmî bir şekilde kayıt altına alınması ve doğan vergilerin ödenmesi gerekir. Bu nedenle Trendyol mağaza açabilmek için anonim şirketi, limited şirketi ya da şahıs şirketi sahibi olma zorunluluğunuz vardır.

Şirket kuruluşu ile vergi mükellefi olup bu bilgiler ile Trendyol'da satıcı olarak kaydınızı yapabilirsiniz. KEP adresi ve MERSİS numarası gibi gereklilikleri de ancak şirket olarak karşılayabilirsiniz. Dolayısıyla bireysel kullanıcıların mağaza açabilmeleri söz konusu değildir. Bireysel olarak e-ticaret yapmak istiyorsanız, en ideal yol şahıs şirketi kurmaktır.

Trendyol Mağaza Açmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Şirket ticaret ünvanı
  • Şirket türü
  • Vergi kimlik numarası
  • Ticari sicil numarası
  • Satış yapılacak kategori
  • Ad soyad
  • E-posta
  • Cep telefonu numarası
  • Başka sanal pazar yerlerindeki veya kendi e-ticaret sitenizin linkleri

9 Adımda Trendyol Mağaza

1.  Trendyol Nedir, Nasıl Çalışır?

Bu site Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biridir. 2010 yılında kurulmuştur ve hızlı bir şekilde büyüyerek geniş bir ağa sahip olmuştur. Milyonlarca müşteriye 98 bin işletme, 1.1 milyon bireysel satıcı ve 347 milyon ürün ile hizmet vermektedir. Pazar yeri mantığı ile çalışan platform, alıcı ve satıcıların buluştuğu bir e-ticaret merkezidir.

2.    Nereden Nasıl Başlamalıyım?

Öncelikle, işletmenizi şirket statüsüne taşımalısınız. Eğer anonim, limited ya da şahıs şirket tipinde bir işletmeniz varsa, Trendyol Satıcı Başvuru Formu’nu doldurarak işe başlayabilirsiniz. Doğrulama adımından sonra şirket bilgilerini kaydederek devam edebilirsiniz.

3.   Neden Trendyol Mağazası Açmalıyım?

Eğer e-ticarete yeni başlıyorsanız, bir müşteri kitlesi oluşturmak amacıyla Trendyol’da mağaza açabilirsiniz. İnternetten satış yapmak adına e-ticaret sitesi kurmak istemiyorsanız, Türkiye’nin her noktasındaki potansiyel müşterilere Trendyol aracılığıyla satış yapabilirsiniz.

4.  Trendyol Mağazası Nasıl Açılır?

Öncelikle Trendyol Satıcı Başvuru Formu doldurulur ve gerekli evraklar, bildirilen adrese kargo ile gönderilir. Başvuru onayının ardından açılan panel üzerinden ürünler platforma yüklenir ve Trendyol dükkanınız kurulmuş olur.

5.   Trendyol Mağaza Açma Bedeli Ne Kadardır?

Burada Trendyol mağaza açma ücreti, mağaza kira bedeli, pazarlama ücreti ya da müşteri hizmetleri bedeli gibi ödemeler talep edilmemektedir. Başvuru yapmak ve mağaza açmak ücretsizdir. Fakat ürün satışlarından sektör bazlı değişen oranlarda komisyon tahsilatı yapılır.

6.    Trendyol Komisyon Oranları

Gelirini mağaza sahiplerinden aldığı komisyonlarla sağlar. Yani her sattığınız üründen belirli bir yüzdeyi Trendyol’a ödersiniz. Her kategori ve ürün grubu için farklı bir komisyon oranı uygulanır. Bu nedenle mağaza açmadan önce komisyon oranları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda vardır.

7.     Mağaza Yönetimi Nasıl Yapılır?

Platformda bulunan satıcı paneli uygulamaları aracılığıyla yapılır. Satıcı panelinden mağazanın görünümü değiştirilebilir ve özelleştirilebilir. Ayrıca özel banner, çoklu banner, indirim, mağaza kapağı ve mağaza logosu gibi detaylar da yönetilebilir.

8.     Trendyol'da Reklam Yönetimi Nasıl Yapılır?

Yine satıcı panelinde bulunan reklam yönetimi uygulamaları ile reklam süreci yönetilebilir. Trendyol içi ürün reklamları oluşturulabilir ve reklam performansı raporlanabilir. Ayrıca influencer (fenomen) reklamları için de özel uygulamalar mevcuttur.

9.     Mağaza İçin E-ticaret Altyapısı Gerekli Mi?

Kendi altyapısı bulunan bir e-ticaret platformudur. Mağaza hizmetini de bu altyapıya bağlı olarak sunar. E-ticaret, ödeme, kargo gibi altyapılar Trendyol tarafından hizmete sunulur. Mağaza sahibinin e-ticaret altyapısına sahip olmasına gerek yoktur. Eğer bir e-ticaret sitesine sahipseniz, entegrasyon çözümleri ile ürünlerinizi hızlıca Trendyol mağazanıza aktarabilirsiniz.

Neden Trendyol Mağaza Açmak gerekir?

Aynı zamanda Trendyol mağaza açmak, size oldukça kalabalık bir müşteri kitlesi sunar. Bir e-ticaret sitesine ihtiyaç duymadan internetten ürün satabilmek için Trendyol mağaza açmalısınız. Eğer e-ticaret siteniz varsa, mağaza açıp satış yapma işlemi sizin için daha pratik olur. E-ticaret siteniz için pazaryeri entegrasyonu kullanarak tüm ürünlerini kolayca Trendyol’a aktarabilirsiniz.

Ayrıca Trendyol kategorilerinde ürünleriniz listelenir, kullanıcıların geri bildirimleri ile mağazanızın bir puanı olur, markanızı bilmeyen pek çok kullanıcı sizden alışveriş yapar ve teknik altyapı konusunda sorumluluk da sizde olmaz. Bunun gibi pek çok avantaj, Trendyol mağaza açma nedenleri arasında gösterilebilir. Ayrıca bu pazar yerinde mağaza açan işletmelerden cirosunu artıranların oranı %90, istihdamını artıranların oranı ise %92’dir.

 

Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Top