X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
USD 0

Hoşgeldiniz

Lütfen Giriş Yapın

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ve E-Ticaret Bilgi Platformu'nun dijital lan...

AnasayfaYazılarElektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ve E-...

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ve E-Ticaret Bilgi Platformu'nun dijital lansmanı gerçekleşti

Söz konusu lansmanda ETBİS ve E-Ticaret Bilgi Platformu'nun yanı sıra 2019 yılının e-ticaret verileri de açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), E-Ticaret Bilgi Platformu ve E-ticarette güven damgası'nın dijital lansmanını bugün YouTube üzerinden gerçekleştirdi. Söz konusu lansmanda ETBİS ve E-Ticaret Bilgi Platformu'nun yanı sıra 2019 yılının e-ticaret verileri de açıkladı.

Dijital lansmanın konuşmacıları arasında yer alan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ticaretinin öneminin her geçen gün arttığını dile getirdi. Ticaret bakanlığı olarak bu konudaki kritik çalışamlara ve projelere imza attıklarını da paylaşan Pekcan, bugün Türkiye ekonomisi için stratejik bir alan olan e-ticaret sektörü ile ilgili çalışmaları duyurmak için bir araya geldiklerini paylaştı.

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen "E-Ticaret olarak KOBİ'lerin yanındayız" dayanışma kampanyasının dijital lansman toplantısı gerçekleştiğini geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre ise 1,2, milyar TL KOBİ'lere transfer edildi ve 7 binin üzerinde istihdam sağlandı.

Paylaşılan verilere göre bu destekten toplamda 135 bin KOBİ faydalandı ve 3 bini aşkın KOBİ de ilk kez e-ticaret ile tanıştı. Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilere göre web sitelerinin üyelik giderleri 2020 yılı için yüzde 80, takip eden yıllarda ise yüzde 60 oranında desteklenecek.

Firmalar e-ticaret sitesi başına yıllık 8 bin TL'ye kadar desteklenecek. KOBİ'ler desteklenen site başına bu destekten iki yıl boyunca faydalanabilecek. Lansman ile paylaşılan bilgilere göre ülkemizde 63 milyon kişi internet kullanıyor. 58 milyon kişi ise akıllı telefonları üzerinden internete erişiyor.

E-Ticaret Bilgi Platformu, Pro-aktif yönetimkamuyu bilinçlendirmesomut bilişsel veriler sunmapaydaşları bilgilendirmek ve etkin politikalar geliştirmek konusunda çalışamlar yapacak. Paylaşılan bilgilere göre Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) içinde ise kayıtlı site sorgulamaETBİS karekoduE-ticaret akademisi ve E-ticaret danışmanı gibi özellikler yer alacak. Kayıtlı site sorgulama oldukça dikkat çekici şehir bazında da aramak mümkün. Teknik birkaç sıkınıtının bulunduğunu da belirtelim haritada şehir seçtikten sonra başka şehre geçtiğinizde değişiklik olmuyor.

ETBİS ile birlikte E-Ticaret Akademisi, Kayıtlı Site Sorgulama, İstatistik ve Raporlama, E-Ticaret Danışmanı, Forum, Etkinlik, Anket ile ETBİS Kayıt ve Bildirim Modülleri işletmelerin ve tüketicilerin hizmetine açılacak.

Lansman ile birlikte 2019 yılının e-ticaret verilerinin açıklandığını yukarıda sizlerle paylaşmıştık. Karşımıza çıkan bilgilere göre Türkiye'nin 2019 yılındaki e-ticaret hacmi 136 milyar TL oldu. 136 milyon TL'nin 97,5 milyar TL'si kartlı ödeme, 8,9 milyar TL'si kapıda ödeme ve 29,5 milyar TL'si havale-EFT şeklinde gerçekleşti.

Kaynak: https://webrazzi.com/2020/06/24/elektronik-ticaret-bilgi-sistemi-etbis-ve-e-ticaret-bilgi-platformu-nun-dijital-lansmani-gercekesti

Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Top